dinsdag 9 april 2019

Podiumkunsten: Ensemble Leporello / Miss Wifi & Koebrev experimenteren

Miss Wifi is de directrice van een instituut waar wetenschappelijke experimenten worden uitgevoerd. Ze wil de eerste vrouw zijn die naar de maan reist. Alle experimenten draaien daarrond. Is het mogelijk om naar de maan te reizen? Kunnen we daar duurzaam wonen? Groenten kweken? Vuur maken?
Miss Wifi’s assistent Koebrev is heimelijk verliefd op zijn bazin. Zonder dat zij het weet, werkt hij aan zijn eigen proeven: een geniale uitvinding om rakketten aan te drijven. Wanneer hij ontdekt dat Miss Wifi kleurenblind is, komt het hele maanproject op de helling te staan. Iemand die geen kleuren kan onderscheiden, zal nooit slagen in het examen voor kosmonaut. Maar Koebrev heeft een oplossing bedacht...
Machteld en Danny Timmermans zijn al lang geen onbekenden meer; ze spelen op zeer regelmatige basis bij Ensemble Leporello en maken daarnaast deel uit van Het Ongerijmde.
De voorstelling kadert perfect binnen het nieuwe STEM-onderwijs. STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen, waarbij veel aandacht is voor de praktijk. In een complexe maatschappij als de onze is er een grote nood aan mensen met een STEM-profiel. De Vlaamse Regering stippelde daarom alvast een actieplan uit tot 2020.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten